top of page
  • Foto van schrijverMarije Timmerman

Mijn verhaal (verteld tijdens Echte Verhalen in Rotterdam op 28 oktober 2018)

Marije, Sluit je ogen maar. Je ligt te slapen. En tijdens jouw slaap is er een wonder gebeurd, iets heel heel bijzonders, namelijk al je angsten en twijfels zijn verdwenen.

Open nu je ogen: wat zou jij doen met al je kennis en ervaring?


Deze vraag werd mij 5 weken geleden gesteld tijdens een oefening in mijn eerste coachingsessie. Ik heb namelijk mijn baan opgezegd en ik zit nu middenin een proces om erachter te komen wat ik wil doen. Ik heb mijzelf tot het einde van dit jaar gegeven om het grote “Marije Plan” te maken. Hierbij krijg ik gelukkig hulp van een coach.


Waarom ik mijn baan heb opgezegd? In het kort komt het er op neer dat ik geen voldoening haalde uit mijn werk. Ik leefde niet mijn volledige potentieel.

Zeker bij mijn allereerste baan waar ik 4,5 jaar heb gewerkt voelde ik me vaak nutteloos een hele dag op kantoor. Ik kon me niet optrekken aan collega’s, kreeg geen energie van het werk dat ik deed. Mijn carrière stond stil. Zo ervaarde ik dat.


Bij banen die daarop volgen begin ik vol enthousiasme, en ervaar ik even hoe het ook kan zijn. Iets doen wat je leuk vind, wat je goed kan. Dit geeft zoveel energie en voldoening. Helaas komt na een tijdje toch weer de verveling en gevoel van nutteloosheid terug. Dit gebeurde ook bij mijn laatste baan. Ik kreeg niet de projecten en kansen die mij vooraf beloofd waren. En toen ik ook nog eens veel kritiek over me heen kreeg van mijn manager besloot ik mijn baan op te zeggen.


En zo begon een aantal weken geleden mijn zoektocht. Ik ging heel veel lezen, podcasts luisteren en koffietjes drinken met verschillende mensen. Ook dacht ik na wat mij nu echt inspireerde. Ik kom dan toch vaak uit op ondernemers.

Ik bewonder mensen die de stap durven nemen om voor henzelf te beginnen en met veel passie hun dromen achterna gaan. Een aantal jaar geleden wilde ik ook voor mezelf beginnen, ik had toen ook allerlei ideeën en plannen, maar heb toen niet doorgezet. Doordat ik nu gestopt ben met werken en veel tijd heb om na te denken, begin ik langzaam maar zeker toch weer na te denken over het ondernemerschap.


Ook bezoek ik een evenement waar Merel van der Wouden spreekt. Iemand die ik volg via Instagram. Ze heeft ook haar baan opgezegd, en is een eigen online onderneming begonnen en ze reist de hele wereld over. Ze is een digital nomad, dit houdt in dat zij geen vaste verblijfplaats heeft en dus steeds op wisselende locaties leeft en werkt. Ik vind haar heel inspirerend. Ze is in Rotterdam en vertelt haar verhaal. Haar presentatie raakt me.


Een quote blijft hangen:

Be fearless in the pursuit of what sets your soul on fire.

Ze raakt me hiermee. Ik fiets terug naar huis en kan alleen maar denken: Ja ik wil mijn droom achterna gaan! Ik wil dit! Ik wil er achter komen waar mijn vuurtje van gaat branden.


Diezelfde middag stuur ik een berichtje naar Mariella, een carrièrecoach en die nu mijn coach is. Ik schrijf in het aanmeldformulier:

“Ik begrijp niet waar die ambitieuze vrouw is gebleven die altijd gaat voor het hoogst haalbare en alles in haar vermogen doet om een bepaald doel te behalen. Het zit wel in me, maar in mijn huidige werk komt het er niet uit”.

Mariella vertelt mij in een oriënterend gesprek dat ik een WAAROM nodig heb. Waarom doe ik de dingen die ik doe. Een stip op de horizon. Een doel. Een missie, een drijvende kracht om in beweging te komen. Ik zal moeten omschrijven wie ik wil zijn in de wereld. De reden dat ik besta.

Ik laat het gesprek nog even op me inwerken en na een nachtje slapen zeg ik JA tegen het coachingstraject en de bijbehorende investering. Meteen voel ik me blij.

Ik heb namelijk een keuze gemaakt. Een keuze om iets te gaan proberen. Een poging te doen om er nu eens een keer echt achter te komen wat ik wil doen. Een keuze om in mijzelf te investeren. Dat gaf mij op dat moment zoveel zelfvertrouwen.


En als er iets is dat ik hoop dat jullie meenemen van mijn verhaal dat is het dit: De beste investering die je kan doen is een investering in jezelf. Daar ben ik van overtuigd.

Inmiddels zijn we 5 weken verder en zit ik nog middenin het traject. Ik heb kernwaarden opgesteld, belemmerende gedachten geïdentificeerd en omgebogen naar helpende gedachten, gekeken naar mijn talenten en gedrevenheid


En ik heb een levensmissie opgesteld. Dit gaat mij richting geven in mijn leven en werk.


Deze wil ik graag aan jullie voordragen:

Het is mijn missie om de wereld mooier te maken door het beste uit mezelf en anderen te halen. Dit doe ik door: Mezelf te laten zien zoals ik ben. Mijn emoties en kwetsbaarheden te tonen. En daarmee een omgeving te scheppen waarin anderen ook zichzelf durven laten zien en waardoor er verbinding tussen mensen ontstaat. En door altijd open te blijven staan voor nieuwe dingen die op mijn pad komen en mezelf te blijven ontwikkelen. Het leven vanuit mijn missie doe ik met de regie in eigen handen.

Even terugkomend op hoe ik mijn verhaal begon..

Nu heb ik jullie nog niet verteld wat ik zei toen mijn coach een oefening met mij deed, er een wonder was gebeurd. Ik deed mijn ogen open en zei: Ik ben spreker en deel mijn kennis en ervaring op een podium.

Hozzászólások


Post: Blog2_Post
bottom of page