top of page

Coaching binnen bedrijven

1-op-1
coachtraject voor professionals binnen het bedrijfsleven

Ik help professionals om meer zelfvertrouwen te krijgen, krachtiger te communiceren en lekkerder in hun vel te zitten.

coach_binnen_bedrijven.jpg
Gemotiveerd personeel laat je bedrijf groeien en bloeien.

Steeds meer bedrijven zetten coaching in op de werkvloer. En dat is logisch want alleen een goed salaris is tegenwoordig niet genoeg voor een professional. Zij willen zich persoonlijk ontwikkelen. Het goed ontwikkelen, begeleiden en ondersteunen van medewerkers in de organisatie is belangrijk om (young) professionals te behouden. 

 

Misschien zie jij als werkgever zelf ook zaken waar je jouw medewerkers in wilt helpen ontwikkelen. Het kan zijn dat iemand ergens in vastloopt, veel stress ervaart of bijvoorbeeld last heeft van zijn of haar perfectionisme. Coaching kan dan een heel effectief middel zijn. 

De onderwerpen die aan bod komen tijdens coaching hebben zowel invloed op de privésfeer als op werkgebied.  Wanneer er iets speelt in het persoonlijke leven van een medewerker, heeft dit zijn weerslag op de kwaliteit van het werk en de prestaties en andersom. Het gaat er om dat iemand weer lekker in zijn of haar vel komt te zitten, de energie weer terug is en vol vertrouwen de toekomst tegemoet ziet.

Met deze bedrijven werkt Marije Timmerman Coaching o.a. samen
HFM briefpapier 2 - logo.jpg
Slachtofferhulp.png
Veel gestelde vragen van professionals bij coaching binnen bedrijven:

Communicatie en samenwerking

 • Hoe kan ik de samenwerking met mijn collega’s verbeteren?

 • Mensen begrijpen me vaak verkeerd, hoe komt dit en hoe kan ik dit veranderen?

 • Hoe ga ik om met mijn lastige collega?

 • Mijn leidinggevende maakt mijn leven zuur, wat moet ik doen?

Stress en productiviteit

 • Hoe leer ik om te gaan met het gevoel van verantwoordelijkheid?

 • Hoe kan ik leren beter om te gaan met stress?

 • Ik word overladen met werk en kan daardoor niet goed functioneren, hoe breng ik hier verandering in?

 • Ik ervaar een structureel tijdgebrek, hoe kan ik mijn prioriteiten beter stellen?

 • Ik heb een burn-out gehad, hoe voorkom ik dat ik weer in een burn-out terecht kom?

 • Ik ben constant bezig en gun mezelf geen rust, hoe breng ik hier verandering in?

Motivatie

 • Ik loop vast in mijn werk, waar ligt dit aan?

 • Hoe haal ik meer voldoening uit mijn werk?

 • Hoe ga ik weer vol enthousiasme naar mijn werk toe?

Persoonlijke groei

 • Ik ben onzeker in een groep, hoe kan ik mijn onzekerheid verkleinen?

 • Ik vind het lastig om te zeggen waar ik voor sta, hoe verander ik dat?

 • Ik ben heel perfectionistisch, hoe kan ik dit veranderen?

Interesse?

Wil je persoonlijk de mogelijkheden voor coaching binnen je bedrijf bespreken? Plan dan een belafspraak in.

"Marije laat je zijn wie je bent. Haar open houding en volledige aandacht maakten de sessies heel waardevol. Na elke sessie was ik echt een stap verder. De oefeningen waren lekker praktisch en verhelderend. Het bracht mij rust en focus, hierdoor bleek mijn doel een stuk dichterbij te liggen dan ik vooraf dacht."

H. bovens.jpg

Helma Bovens

Service Designer,

Slachtofferhulp Nederland

Het stappenplan coaching binnen bedrijven

Coaching is maatwerk. Denk je erover na om een coach in te huren en heb je interesse om met mij samen te werken? Dan beginnen we met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we kennis met elkaar maken en samen de wensen in kaart brengen. Gemiddeld zijn er zo'n 6 sessies nodig om tot het doel te komen. 

Het traject met de medewerker zal er ongeveer zo uitzien:

Start

Een 1-op-1 kick-off van 60 minuten waarin we samen het doel van de medewerker concreet en inzichtelijk maken. We gaan echt de diepte in en komen tot de kern van de coachvraag. Na de sessie is het doel én de waarde die daarachter ligt helemaal helder. Het kan fijn zijn om hier als manager ook bij aan te sluiten. Er ontstaat dan een driegesprek waarbij we een eenduidig doel formuleren.

Bewustwording: 'Ah, zo zit het!'

Daarna krijgt de medewerker inzicht in wat hij of zij denkt, voelt en doet in situaties die lastig zijn. Hij of zij wordt zich bewust van belemmerende overtuigingen die hem of haar tegenhouden.

Kiezen

Nadat hij of zij zich bewust is geworden van de realiteit en eventueel saboterende strategieën, heeft hij of zij nu een keuze. Namelijk: wil ik het veranderen, (nog) niet veranderen of ga ik weg (van de situatie). 

Acties

Als er wordt gekozen voor verandering, dan gaan we aan de slag met concrete actiestappen. We gaan aan de slag met kleine en overzichtelijke stappen. Die vergroten namelijke de kans op succes! Als ervoor wordt gekozen om niet te veranderen, dan werken we aan stappen zetten om de situatie of jezelf meer te accepteren. 

De Grand Finale

Een afrondende 1-op-1 coachsessie van 75 minuten waarbij we alles wat de medewerker geleerd heeft gaan borgen. We vullen een gereedschapskoffer zodat de medewerker na het traject stappen blijft zetten. Dit kan eventueel ook een driegesprek zijn waarbij de manager ook aansluit. 

Het traject duurt ongeveer drie maanden. De medewerker bepaalt hierin zelf het tempo. Vaak zit tussen de eerste sessies twee weken. En tussen de laatste sessies zit meer tijd, zo'n drie weken. Hierdoor kunnen er echt stappen gemaakt worden richting het doel.

Het resultaat na 3 maanden
 • Meer motivatie, betrokkenheid en werkplezier!

 • Behoud van professionals en minder verloop

 • Minder ziekteverzuim

 • Betere samenwerking en communicatie tussen professionals

coach_rotterdam-2.jpg

De coachsessies kunnen plaatsvinden op locatie bij het bedrijf, in mijn coachpraktijk in het centrum van Rotterdam of online via Zoom. 

"Marije heeft mij erg goed geholpen om meer inzicht te krijgen in mijzelf. Door de oefeningen die ze gebruikt, werd ik op een relaxte manier geconfronteerd met mezelf. En daardoor ben ik gegroeid. Ik durf mezelf nu meer te laten zien. Het werken met Marije is heel prettig. Ze is vriendelijk, positief en to the point. Bedankt Marije, voor de fijne gesprekken!"

eva_edited.jpg

Eva de Vries

Community manager Slachtofferhulp Nederland

Tarieven

Coachwerk is maatwerk. Graag maak ik daarom een offerte op maat, gericht op de wensen van het bedrijf waar ik de samenwerking mee aanga. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we samen kennismaken en brengen we samen de wensen in kaart. Hierna kan ik een offerte opmaken. 

Coachsessies in opdracht van bedrijven zijn €175,- per sessie (excl. 21% btw.). Plus reiskosten (€0,35 per km). Bij grote afstanden wordt er (in overleg) ook een vergoeding gerekend voor reistijd. Voor instanties zonder winstoogmerk is in overleg een aangepast tarief mogelijk. 

Marije.timmerman.loopbaancoach.jpg
Hi! Ik ben Marije

Hi! Ik ben Marije Timmerman, Life- en loopbaancoach, 35 jaar en woon samen met mijn vriend Klaas en onze dochter Cato in Maassluis.

 

Zolang ik me kan herinneren ben ik al bezig met persoonlijke ontwikkeling en haal ik graag het beste in mezelf én anderen naar boven. 

Mijn kracht in coaching is mijn praktische aanpak. Het blijft zeker niet alleen bij praten, maar ik zet je aan tot beweging. Ik werk veel samen met ambitieuze professionals in het bedrijfsleven en ondernemers.

 

Ik ben geregistreerd bij NOBCO: De Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Hiermee laat ik zien dat ik een gedegen opleiding heb gevolgd, voldoende ervaring heb en me houd aan de internationale ethische gedragscode.

Ruime ervaring in het bedrijfsleven

Ik heb een Bedrijfskundige academische achtergrond en zo'n 13 jaar ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Ooit startte ik mijn carrière binnen de automotive industrie als marketeer. Daarna ben ik doorgegroeid naar projectmanager en scrum master/agile coach en heb ik zowel ervaring aan de bureauzijde als aan klantzijde opgedaan. Ik heb o.a. gewerkt voor ING, Independer, Slachtofferhulp Nederland en GAMMA. Tientallen teams heb ik mogen begeleiden in de Agile manier van werken. Door deze ervaring weet ik goed hoe het er aan toe gaat in het bedrijfsleven. Ik weet ook met welke uitdagingen (Young) professionals te maken krijgen en ik kan me goed verplaatsen in de ander. Ik heb veel samengewerkt met hoogopgeleide technische professionals. 

coach_rotterdam.jpg

Als je het niet leuk vindt waar je bent, BEWEEG. Je bent geen boom!

Donaties aan Trees for All

Marije Timmerman Coaching doneert aan Trees for All.

Dat betekent dat voor elk coachtraject twee bomen worden geplant: één in Nederland en één in Ghana.

Mijn werk als coach voelt voor mij heel betekenisvol en nu draag ik op deze manier ook nog een steentje bij aan een mooiere wereld!

 

En jij dus indirect ook als je bij mij een coachtraject afneemt. Hoe mooi is dat!

bottom of page