top of page
  • Foto van schrijverMarije Timmerman

Maak niet alleen een plan, maar werk ook aan je eigen mindset

In mijn praktijk kom ik regelmatig ondernemers tegen met hele praktische vragen. Vragen als: “Hoe verkoop ik mijn online training?”, “Hoe kom ik aan klanten?” en “Hoe kan ik een team om mij heen verzamelen?”. Stuk voor stuk goede vragen. Als ik tijdens een coachsessie doorvraag, blijken ze daar zelf al hele goede ideeën voor te hebben. Ik krijg dan dingen te horen als: “Ik moet zichtbaar zijn op social media en een sales funnel inrichten”. Of: “Ik heb navraag gedaan op een freelanceplatform en enkele kandidaten geselecteerd”. Kortom, er is een plan en het hoeft alleen nog maar uitgevoerd te worden.


En waarom komen ze dan niet in actie? Is het omdat het plan toch niet goed genoeg is? Of omdat bepaalde kennis ontbreekt? Meestal ligt er iets anders achter. Iets dat ze vaak zelf niet direct door hebben. Ze vinden het bijvoorbeeld spannend om een nieuw product te lanceren. Of om zichzelf te presenteren.

Er duikt ineens een kritisch stemmetje op die dingen zegt zoals: “misschien zien mensen mij als een gladde verkoper” of “straks wil niemand mijn training kopen”.

Voor veel mensen is dit herkenbaar. En misschien ook wel voor jou. Eigenlijk heeft iedereen wel zo’n stemmetje. Vaak heeft het je veel gebracht en heb je er geen last van. Maar soms weerhoudt het je om je plan uit te voeren. Het stemmetje is dan zo ingebed in jezelf dat je niet doorhebt dat het stemmetje meer invloed op je heeft dan je eigenlijk zou willen. Behoorlijk irritant!


Tijdens een coachtraject help ik je om je meer los te maken van jouw identificatie met dit stemmetje. In de coachingswereld noemen we dit ook wel de Inner Criticus. Ik leer je hoe je deze Inner Criticus kunt herkennen. Maar belangrijker nog, hoe je ervoor kunt zorgen dat deze Inner Criticus niet de overhand heeft bij het nemen van beslissingen. Natuurlijk is het niet zo dat deze kritische stem dan als sneeuw voor de zon zal verdwijnen. Maar voortaan heb je wel een keuze.


Met mijn coachpraktijk richt ik mij op ambitieuze professionals en ondernemers. Ik ben ervan overtuigd dat je strategie goed moet zijn. Je moet weten waar je naartoe wilt en een plan hebben. Maar om succesvol te kunnen zijn moet je mindset ook goed zijn.


Wil je meer weten?

Download dan hier het e-book met mijn 6 favoriete tips om aan je mindset te werken.


of


Check mijn 1-op-1 coachtraject en vraag een vrijblijvend matchgesprek aan.

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page